Over de Ronde van Ronse

10 jun t/m 30 sep
Ronse - Dienst Toerisme # 4783

de Ronde van Ronse

Ontdek het prachtige Ronse via deze fietszoektocht

Van zaterdag 10 juni 2023 om 10:00 uur t/m zaterdag 30 september 2023 om 12:00 uur

Kom op verkenning naar Ronse. Je ontdekt via deze fietszoektocht zowel het historische centrum, de 19de-eeuwse stadsuitbreiding en de art déco-wijken als de wijde omgeving van heuvels, bossen en bucolische landelijke gebieden rondom Ronse.

Op je zoektocht maak je kennis met de mooiste en grootste romaanse crypte van het land, de St.-Hermesbasiliek, de prachtige neo-gotische St.-Maartenskerk, het oudste station van het Europese vasteland, de Geuzentoren in het muziekbos, de plaats waar de naam “Vlaamse Ardennen” ontstond, de tumuli uit de bronstijd en onbekende maar mooie hellingen zoals de “Pyreneeën”, de Rieke en Scherpenberg en het Schavaart. Je fietst doorheen prachtige bossen, weiden en akkers waar het heerlijk vertoeven is.

De zoektocht loopt de hele zomer van 10 juni tot 30 september 2023.

De tocht is ongeveer 35 kilometer over soms sterk hellende wegen. Een elektrische fiets of een goede conditie zijn daarom aan te raden.

Deelnameprijs is €10 voor DF-leden en €15 voor niet-leden.

Deelnamebrochures zijn te koop op de dienst Toerisme, De Biesestraat 2 te Ronse. Dit is tevens de start en aankomst van deze zoektocht.

We zijn het stadsbestuur en in het bijzonder de dienst Toerisme heel dankbaar voor de samenwerking.

Er zijn uiteraard (smaakvolle) prijzen te winnen, met als hoofdprijs een waardebon van €500 van fietshandelaar Jacky-sport. Andere prijzen in natura stellen volgende sponsors ter beschikking:

Tsjaka verblijf - Maison D - Toeristische dienst – Wijnen Luc Desmet – Backyard – Fiertelbier - Hotel Remington - Apotheek Sarah Haentjens - Kaashandel Vanden Abeele – microbrouwerij Keun – en nog vele anderen.

Waag je kans en maak samen met vrienden, gezin en familie een leuke uitstap met de fiets rond Ronse!

Affiche bewerkt

Prijzen

Ticket Prijs
Aan Davidsfondsleden-tarief € 10,00
Niet-ledentarief € 15,00

Meer informatie?

Contacteer davidsfonds.ronse@scarlet.be